Børnehaven i Solkær

Solkær Børnehus er en kommunal daginstitution i Holstebro Kommune. Sammen med Idom-Råsted Skole indgår vi i landsbyordningen Idom-Råsted Skole og Børnehus, hvor der er fælles ledelse og bestyrelse. Vuggestue, børnehave og SFO har til huse i lejede lokaler, der ejes af Plexus. Der er rigtigt god plads i huset, da børnehaven kan bruge det meste af huset mens skolebørnene er i skole. 

Børnehuset har i 2018 i gennemsnit:

  • 12 vuggestuepladser
  • 28 børnehavepladser
  • 28 SFO 1 pladser
  • 5 SFO 2 pladser

Vi lægger vægt på at børnehuset er et sted hvor der er rum og plads til at alle børn. Vi vægter samværet med hinanden højt og har meget fokus på om alle børn har gode relationer til kammeraterne og har det godt.

Vi vægter at der skal være muligheder for mange forskellige aktiviteter, og at børnene bliver inspireret til at vælge aktivitet, kreativitet og samvær. Derfor er børnehuset indrettet med mange forskellige rum og værksteder, så der er muligheder for leg, bevægelse, spil, hygge, sjov, boldspil, træarbejde, ler, syning, tegning, og masser af andre kreative aktiviteter. Herudover bruger vi hallen, legepladsen, sportsbanerne og den omkringliggende natur.

Vi ønsker at børnene får en sund og varieret kost og vi får derfor frokostmad hver dag fra køkkenet i Plexus.

Pædagogisk læreplan

Dokumentet beskriver Solkær Børnehus pædagogiske læreplan.

Pædagogisk læreplan